Coachpraktijk-Vlinders                     

 creatieve  coaching & healing praktijk

 

Atelier Vlinders
 

Hoe werken we binnen het atelier?

Binnen het atelier biedt ik de cliënten / klanten de mogelijkheid om zich op een creatief niveau te ontplooien en zich creatief te ontwikkelen.
Dit is van belang omdat men dan beter in staat is om creatief te kunnen denken wanneer er zich problemen voordoen.

Door alle technologische snufjes en media zitten voornamelijk kinderen gemiddeld meer binnen dan buiten ( kastje kijken ) spelen niet meer vrij buiten waar juist creatief denken vereist is, wanneer speeltuintjes niet in de buurt zijn.

 

Hier in het atelier kan men kennis maken met diverse technieken en materialen. Leren dat alles niet perfect hoeft te zijn niet prestatie gericht hoeft te presteren.
Alles wat je maakt is oké en mag het er zijn. Het is jou creatie!!!

Door in de creatie iets te laten ontstaan vanuit jou gevoel zonder een duidelijk eind doel maar wel door een opdracht.
Krijgen we beter inzicht in jezelf en de leef woon situatie, door naar het werkstuk te kijken kan je vandaaruit de stap zetten naar oplossend werken.

Vanuit jou eigen mogelijkheden en jou eigen kracht!

Je krijgt tools en handvaten mee om beter te reageren op verschillende situaties zonder in de wanhoop / woede te raken

 

Het atelier is een ruimte waar cliënten kunnen ontdekken ervaren en leren.

soms vanuit een vraag soms vanuit nieuwsgierigheid maar ook omdat het leuk is 

 

Workshops

workshops die ik hier aanbiedt  hebben meer het karakter van ervaren leren en onderzoeken van diverse materialen en technieken
We kunnen in de wereld van kunstenaars duiken en kijken hoe deden hun het hoe kunnen wij dat ook doen........... Alles is mogelijk!

 

Deze workshops worden aangegeven op de activiteiten agenda
Door een A van Atelier voor de workshop / activiteit
A.K = workshop voor kinderen
A.V = workshop voor volwassenen

 

 

 

 Ik leer tekenen/ schilderen

Op woensdagmiddag 1x in de maand is er de mogelijkheid voor een klein groepje kinderen om met elkaar leuke teken / schilder opdrachtjes te maken....... net even iets anders dan wat je thuis zou doen

 

 

 

 

Inloop avond / ochtend

Door ouders de mogelijkheid te geven kennis te maken met de praktijk en de mogelijkheden binnen de praktijk. Informatie mee te geven en ze het zelf te laten ervaren. Kunnen ze een betere keuze maken voor hun kind en geeft een vertrouwd gevoel omdat ze beter inzicht hebben in hoe het werkt en wat ik voor hun kind kan doen.

Deze inloop heeft ook het voordeel dat ouders elkaar kunnen ontmoeten, ze dingen met elkaar kunnen delen of misschien zelf elkaar tot steun kunnen zijn

 

 

 

 Intuïtief  tekenen ; schilderen; boetseren ; knutselen

 

Wat is  intuïtief creëren = creëren van uit je gevoel

Je denkt niet na over wat of hoe je iets tot stand kan laten komen. Je denkt dus niet na over hoe je bv een boom tekent of hoe een theater eruit ziet, maar je begint gewoon en laat het op papier tot uiting komen of je laat je handen het vorm geven in de klei. Of je kiest voor die tekst dat plaatje die jou aanspreken of jou iets willen zeggen je het gewoon moet uitknippen.


Wat er ook tot stand komt hoe het eruit ziet alles is oké je kan het niet fout doen het is jou creatie.
Niet vanuit je hoofd het denken werken maar vanuit je buik, je zal zien dat ook jij het kan

We gebruiken even de stilte en doen een korte meditatie om zo bij jezelf te komen en de dingen van de dag even te vergeten.
Moeilijk? Nee hoor ook jij kan het, je hoeft geen talent te hebben het gaat er ook niet om wie het mooiste heeft gemaakt maar om wat jij er van leert.
Als je vanuit je buik je gevoel werkt zal je zien dat het als vanzelf gaat

Neem eens wat afstand en bekijk je werk wat moet je nog aanpassen is het goed zoals het nu is wil je nog wat toevoegen............ Is jou werk echt zo mislukt?
Vaak niet het is de manier van kijken naar je werk en je prestatie modus uitzetten
Durf ook gerust een stukje uit je schilder werk te knippen en het in een omlijsting te doen, Je zal zien dat wat dat met dat kleine stukje doet

 

Kom uit je comfortzone en doe het!!!