Coachpraktijk-Vlinders                     

 Creatieve  Coaching & Healing Sessies

Massage

Massage is een van de meest subtiele kunsten in lichaamswerk. Het is niet alleen een kwestie van kennis, het is zeker ook de kennis van liefdevolle aanraking.
Massage is gevoel, luisteren naar je cliënt, je handen verplaatsen naar de plaats waar jouw aanraking nodig is.

Je zal merken dat 10% van de behandeling uit de techniek bestaat en 90% bestaat uit de liefdevolle aanraking van de Massage Therapeut. Door de juiste aanraking ontspant het lichaam. Door de ontspanning van het lichaam is het mogelijk om (oude) kwalen te behandelen, het lichaam in de juiste richting leiden waardoor je cliënt weer in staat is het zelf genezend vermogen van het lichaam te activeren.

Door liefde en mededogen voelen voor de ander, geen waarde oordeel hebt, als je jouw cliënt niet behandeld als alleen een lichaam om te behandelen maar als een compleet mens, pas dan zal je als Massage Therapeut de helpende hand kunnen bieden in de “genezing” van lichaam en geest.

Massage is nodig in onze wereld. Aanraking is een van de eerste levensbehoeften.
Zoals een moeder haar kind liefdevol verzorgt, aanraakt en masseert, zo zal de Massage Therapeuten hun cliënten behandelen. Met zorg en aandacht.

Helaas verdwijnt deze aanraking steeds meer uit de wereld. We zijn vaak vergeten dat een aanraking juist zacht en liefdevol moet zijn. Aanraking is een vergeten taal aan het worden. We zijn bijna onhandig in onze aanrakingen, omdat het woord aanraking beschadigd is, het heeft een andere kleur gekregen.

 

Massagetherapie

Lichaam en geest vormen een geheel in het Grieks HOLOS Dit ingewikkelde geheel is niet altijd gemakkelijk te begrijpen of eenduidig te verklaren. Hoe dit voor jou werkt kun je alleen zelf ondervinden. Je lichaam spreekt een taal die jij kan (leren)  verstaan. Lichamelijke klachten kunnen iets over jezelf vertellen waarvan je, je nog niet bewust was. Je lichaam "weet" vaak al iets voordat jij het door hebt.

Ook in de taal zie je dat terug......

* iemand staat stijf van de spanning of * loopt krom van de zorgen.

Jou lichaam laat ook verdriet woede angst verliefdheid voelen, alles wat je mee maakt is ergens in het lichaam voelbaar.

Massage therapie leert je om contact te maken met de verborgen taal van je lichaam. Niet door te denken maar door te ervaren en te voelen.
Je kunt leren de taal van je lichaam te verstaan. Dit geeft zelf kennis inzicht en bewustwording en maakt de weg vrij naar acceptatie. Acceptatie van wat is geeft ruimte!!

 

 

 Holistische Massage

 

Holistisch komt van het Griekse woord Holos wat Heel betekent.
Bij een Holistische massage is de aandacht gericht op de hele mens - lichaam én geest.

Een blokkade of spanning in een bepaald gebied van het lichaam zorgt voor een reactie in een andere deel van het lichaam. Hierdoor kunnen weer andere klachten of zelfs ziektes ontstaan.

Alle signalen die ons lichaam uitzendt hebben een functie.
Zaak is alleen dat we leren luisteren naar deze signalen om de onderliggende klacht of oorzaak van de klacht te kunnen behandelen.

Een lichamelijke klacht is niet alleen een toevallig gebrek van het fysieke lichaam dat medische behandeling nodig heeft. Het is ook iets in jou dat om aandacht vraagt. Iets wat binnenin jou leeft bewust of onbewust. Door te voelen en ervaren kun je de klacht onderzoeken en er bij zijn.

De klacht staat niet centraal maar wijst je wel de weg naar binnen. Jij zelf staat centraal

Tijdens een Holistische massage of behandeling kijken we dan ook niet zozeer naar de klacht maar meer naar de oorzaak. Wat kunnen wij als masseur of massage therapeut samen met ons cliënt aan de oorzaak veranderen om de klacht te verminderen.

Ieder mens is uniek.
Iedere klacht is uniek.
Iedere behandeling wordt hierdoor ook uniek.

Als het hele lichaam weer in balans is zit je weer "lekker in je vel".

 

  

 Energetische Massage

 

Bij een Energetische massage wordt je lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijd.
De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in de spieren, maar ook op het losmaken van blokkades in de energetische stroming, zoals in bijvoorbeeld de meridianen en chakra’s.

Kenmerk van een Energetische massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en te ontspannen.

Als ontvanger maak je zo contact met gevoelens en herinneringen die in je lichaam aanwezig zijn.

 

Binnen de praktijk zullen er diverse soorten massages gegeven worden afgestemd op het totaal beeld van de praktijk en de doelgroep waarmee ik werk

 

Familie-opstellingen en Massage;

 Let op!!!

Dit is nog in de planning om deze cursus te gaan volgen

Uniek in Nederland Familieopstellingen in combinatie met massage en lichaamsgerichte therapie.

De therapievorm Familieopstellingen is ontwikkeld door psychotherapeut Bert Hellinger
De basis van veel problemen, klachten, angsten en gedrag ligt vaak in onze vroege jeugd of zelfs ver daarvoor – wat krijgen we mee van onze ouders of opa’s en oma’s?

Door het familiesysteem te combineren met lichaamsgerichte therapie – massage – kan je een verdieping aanbrengen in jouw behandelingen. Je komt sneller tot de kern van het “probleem” waardoor je doelgerichter kan gaan behandelen

 

Massage en de 4 elementen Aarde - Vuur - Water - Lucht

 

Let op!!!!

Ook deze cursus staat in de planning te gaan volgen

Tijdens de massage kan de cliënt verschillende emoties ervaren zoals warmte, kou, pijn of openheid.
Door de energetische massage ontstaat uiteindelijk harmonie tussen de verschillende energieën in het lichaam.

Harmonie is een toestand van evenwichtvoldoening en volkomenheid
Evenwicht is essentieel voor je gezondheid en het leven, het is de natuurlijke toestand van het universum. Voor ons welzijn is het van belang dat onze lichaamsenergie vrij kan stromen, hierdoor zullen lichaam en geest in evenwicht zijn.  


Deze massage kan gecombineerd worden met de workshop Landschap in creatieve coaching

0928

 

 

 
 
 
Opbellen
E-mail
Info