Coachpraktijk-Vlinders                     

 Creatieve  Coaching & Healing Sessies

Wanneer een coachingtraject


 

 

Wanneer Kindercoaching

ExternalVideoWidget

Elk kind of het nu wel of niet een beperking heeft kan wel eens last hebben van strubbelingen. Het zit ergens mee, maar kan er zelf niet goed mee omgaan. Het kan er niet over praten, en weet zelf niet goed hoe hij / zij het kan oplossen.

Wanneer het kind hier te lang mee doorloopt gaat het zich meestal anders gedragen is prikkelbaarder snel geïrriteerd zondert zich af is meer op zijn / haar kamer. Dit gebeurd wanneer de problemen zich blijven opstapelen
( van het een komt het ander)

 

 Wat kunnen signalen zijn

  • Gedraagt Uw kind zich de laatste tijd anders > van sociaal en vrolijk naar stil en terug getrokken
  • Is Uw kind de laatste tijd erg snel boos driftig huilt het snel
  • Is Uw kind nu vaker alleen
  • Gaan school prestaties achteruit
  • Heeft Uw kind slaap problemen

Dit zijn enkele voorbeelden die aanleiding kunnen zijn dat er iets is waarmee  Uw kind worstelt als Uw kind dit eerder nooit had.
Twijfelt U of Uw kind soms ergens meezit kan u zijn / haar gedrag niet helemaal plaatsen, ziet U dat er duidelijk iets gaande is neem dan gerust contact met mij op.

 

  

Hoe werkt een coaching traject

Samen met Uw kind gaan we samen op zoek naar de kracht en de kwaliteiten van het kind.
Ze leren om vanuit deze kracht en kwaliteit te werken. Ik geef ze tips en trucjes die ze kunnen inzetten om nieuwe vaardigheden aan te leren en zo tot oplossingen te komen.
Dit zal ik doen vanuit de creativiteit en het kunstzinnig counselen.

We gaan samen op pad door middel van het inzetten van hulpmiddelen werkmethodes die ik altijd afstem op het kind zelf. Zo gaan we op zoek naar het onder liggende probleem.
Zodat ze inzicht krijgen wat het met ze doet en hoe ze daar  zelf wat aan kunnen doen vanuit hun eigen kracht en kwaliteit.
Naar oplossend werken zodat ze weer in hun eigen kracht kunnen staan en ze niet snel meer uit balans raken. Wanneer er iets gebeurd binnen hun omgeving binnenshuis op school vereniging club of in de buurt. Ze letterlijk steviger in hun schoenen laten staan, leren hoe ze met emoties om kunnen gaan.

Hoe lang zo'n traject duurt kan voor iedereen heel verschillend zijn dit kan liggen aan;

  • Persoonlijkheid van het kind
  • Impact van het probleem
  • De tijd waarmee het ermee heeft door gelopen

We streven naar  a 10 sessies na de 5de sessie plannen we een evaluatie en beslissen we of we het met 2x kunnen afronden of dat er meer tijd nodig is.
Daarna volgt er een eindevaluatie, is het doel bereikt hoe gaat het nu thuis hoe voelt / vind het kind dat het nu gaat.
Soms kan het voorkomen dat het kind meer tijd nodig heeft dan zo'n kortdurend traject, dan zal ik in de gaten houden of er vooruitgang is. We gaan dan in kleine stapjes verder met regelmatig feedback naar ouders toe.
Komen we niet vooruit en zijn we al geruime tijd samen bezig is het misschien beter om door te sturen.

Dit wordt ten alle tijden samen met de ouders besproken.


 

Wat levert het U op

We werken samen niet alleen aan het probleem wat er nu speelt, maar we voorkomen zo ook de gevolgen binnen het hele gezin wanneer er niets gedaan wordt

Uit eindelijk krijgt elk gezinslid er last van als er geen passende oplossing komt.
Niet alleen de persoon in kwestie ie hierbij gebaat maar het hele gezin.
En wat is er mooier als iedereen hierin gedijt in een plezierige omgeving kan groeien en plezier met elkaar beleven.

Stress in huis is niet bevorderlijk voor elk gezinslid in huis, kind en ouders komen niet vooruit.
U functioneert op den duur minder op het werk of voelt dat U faalt als ouder, en Uw kind sluit zich af op sociaal vlak of heeft problemen op school broertjes en zusjes irriteren elkaar en zitten elkaar sneller in de haren.

Door samen in proces te gaan in een kort tijdbestek van ongeveer 2,5 maand komen we tot oplossingen en een betere leef omgeving voor Uw gezin

 

Zie Uw gezin of kind als een bloem wanneer het geen water krijgt zal het ook niet groeien en ontwikkelen........  het zal verwelken en uiteindelijk "dood" gaan.

 

U heeft al gesignaleerd dat er iets niet goed gaat als U Uw kind laat aan modderen zal het er niet beter op worden het zal eerder verslechteren en daarmee ook de harmonie in huis

 

Wanneer U het voed met wat het nodig heeft hulp inzicht en handvatten om weer zelf verder te kunnen. Zal het weer gaan bloeien en groeien. Dat heeft ook effect op Uw gezin

 

 Ook kan ik U helpen met ouderbegeleidingWanneer opvoeden niet gaat zoals u had gedacht gehoopt verwacht wanneer u vast blijft zitten in bepaalde patronen die u zelf niet meer kan doorbreken en waardoor het misloopt binnen uw gezin. Ik kan U daarbij helpen om te achterhalen waar dit patroon vandaan komt en hoe we dit  kunnen oplossen
Wanneer we dit aanpakken en ermee aan de slag gaan het onder ogen zien aanvaarden accepteren kunnen we echt verandering brengen in het gehele gezin.
Alles en iedereen reageert op wat er plaats vind zowel negatief als positief meer posietiviteit = meer balans = meer rust.

 

 

 Coaching in combinatie met de helende kracht van Reiki

Wanneer U voor een coaching sessie komt en U voelt dat U niet krachtig genoeg bent het lastig vind om stappen te zetten snel uit balans bent, U niet vooruit komt. 
Kan U ervoor kiezen om het in combinatie te doen met Reiki.
Reiki heeft de helende liefdevolle energie om het zelf herstellend vermogen weer een nieuwe boost te geven. Het spoort Uw zelf genezend proces aan om weer in balans te komen met U zelf en Uw energie gaat weer goed stromen zodat blokkades / storingen worden opgeheven. Zowel lichamelijk als geestelijk. Een behandeling geef ik door hand oplegging op of boven uw lichaam e houden waardoor de energie kan gaan stromen en daar komt waar nu nodig is.

Dit is geen vervanging van een behandeling bij een (huis)arts of specialist wanneer er daadwerkelijk lichamelijke klachten zijn, het zet alleen het zelf genezend proces in gang zodat het sneller werkt in samen werking met eventuele nodige behandeling van (huis)arts of specialist.
Denk maar aan een griepje of verkoudheid we zijn heel goed in staat om onszelf weer beter te maken. Zo werkt het met alles doormiddel van jou eigen energie, het zelfhelend proces(die we weer met de Reiki behandeling aansporen) zal je beter instaat zijn om in combinatie met behandeling er beter door heen te komen sneller van je klachten blokkades storingen af zijn.

 

Coaching en reiki gaan heel mooi samen in de zelfde liefdevolle energie.

 

Een coach biedt hulp als U of Uw kind ......

Gespannen is / bent

Bang

Boos

Op zoek naar zich zelf

Piekert

Moeilijke of moeizame omgang met andere (kinderen)

Kinderen vanuit Autistisch spectrum

Scheiding, ziekte overlijden van familie of vrienden

Onzeker faalangst

Weinig zelf vertrouwen

Leerproblemen

Moeite met concentreren

Gepest wordt of pest

Stil of terug getrokken

Enge dromen

Hoog gevoelig is

In bed plast

 

Kort samen gevat komt het erop neer dat de kindercoach de kinderen helpt die op emotionele of sociaal gebied problemen onder vinden

 

1073

 


 
 
 
Opbellen
E-mail
Info